WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1996]

Schab gotowany z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny gotowany schab wieprzowy w kawałkach z dodatkiem marchewki i przypraw. Idealny na dietetyczny obiad.

Schab gotowany z marchewką

Składniki:

Schab gotowany z marchewką

 

  • ok. 300 g schabu wieprzowego
  • 1 marchewka
  • 1/4 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 0,5 łyżeczki majeranku

Sposób przygotowania:

Schab gotowany z marchewką

ETAP 1:

Mięso ze schabu umyć i przekroić na dwie połówki. Włożyć do garnka i wlać tyle wody aby przykryła mięso. Dodać obraną i opłukaną marchewkę w całości.

Do wody wsypać ok. 1/4 łyżeczki soli, szczyptę pieprzu i pół łyżeczki roztartego majeranku.

Trochę zamieszać aby przyprawy rozprowadziły się równo w wodzie. Ustawić na gazie i zagotować.

Gotować około godziny aż mięso i marchewka będą miękkie.

Następnie wyjąć mięso na talerz i podać z marchewką pokrojoną w plasterki.


Tagi:

mięso danie