Sposób przygotowania:
Rozgrzewające leczo warzywne
W rondlu rozgrzać oliwę i podsmażyć obraną i pokrojoną cebulę oraz obrany pokrojony drobniutko czosnek.
Dodać umyte,oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę papryki ,chwilę podsmażać.
Cukinię i dynię po obraniu również pokroić w podobnej wielkości kostkę ,dodać do papryki i podsmażać około 15 minut.
Następnie dodać puszkę krojonych pomidorów oraz przecier pomidorowy i przyprawy gotować około 15 minut od czasu do czasu przemieszać.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Dodać umyte,oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę papryki ,chwilę podsmażać.
Cukinię i dynię po obraniu również pokroić w podobnej wielkości kostkę ,dodać do papryki i podsmażać około 15 minut.
Następnie dodać puszkę krojonych pomidorów oraz przecier pomidorowy i przyprawy gotować około 15 minut od czasu do czasu przemieszać.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
gusia1000