WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Schab gotowany z pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab w kawałku gotowany w wywarze z przyprawami i warzywami: cebulą, marchewką i dużą ilością pietruszki. Idealny na kanapki.

Schab gotowany z pietruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab gotowany z pietruszką

 

Sposób przygotowania:

Schab gotowany z pietruszką

ETAP 1:

Schab umyć i włożyć do dużego garnka. Pietruszki i marchewkę obrać, opłukać i włożyć do garnka z mięsem. Cebulę obrać, przekroić na pół i dodać do garnka. Czosnek obrać i wrzucić do garnka.

Mięso zalać wodą tak aby go przykryła.
Włożyć listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Wsypać sól i majeranek. Garnek ustawić na gazie i zagotować. Zmniejszyć płomień na minimalny i gotować ok. 1,5 godziny.

Pod koniec gotowania dodać całe gałązki natki pietruszki. Po ugotowaniu mięso wyjąć z zalewy i wystudzić. Owinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce. Zimne mięso kroić w cienkie plasterki jak wędlinę.

Schab gotowany z pietruszką
Schab po ugotowaniu w zalewie z dodatkiem warzyw i przypraw
Schab gotowany z pietruszką
Natka pietruszki dodana do podgotowanego schabu
Schab gotowany z pietruszką
Mięso wieprzowe zalane wodą z dodanymi przyprawami i warzywami
Schab gotowany z pietruszką
Umyte mięso wieprzowe włożone do dużego garnka