dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Duszony schab z marchewką i jabłkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Pyszne mięsko uduszone wraz z marchewką i jabłuszkiem. Dobrze smakuje i jest proste w przygotowaniu.

Duszony schab z marchewką i jabłkami

Składniki:

Duszony schab z marchewką i jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Duszony schab z marchewką i jabłkami
Mięso kroimy w plasterki. Nacieramy solą i pieprzem. Obsmażamy i przekładamy do garnka.

Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę i dodajemy do mięska. Schab zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe i pozostałe przyprawy. Dusimy ok 20 minut.

Następnie dodajemy pokrojoną marchewkę i jabłko. Dusimy do miękkości.

Na koniec mąkę mieszamy z niewielką ilością wody i dodajemy do mięsa. Całość chwilę gotujemy co jakiś czas mieszając.

Smacznego!