Sposób przygotowania:
Duszony schab z marchewką i jabłkami
Mięso kroimy w plasterki. Nacieramy solą i pieprzem. Obsmażamy i przekładamy do garnka.
Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę i dodajemy do mięska. Schab zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe i pozostałe przyprawy. Dusimy ok 20 minut.
Następnie dodajemy pokrojoną marchewkę i jabłko. Dusimy do miękkości.
Na koniec mąkę mieszamy z niewielką ilością wody i dodajemy do mięsa. Całość chwilę gotujemy co jakiś czas mieszając.
Smacznego!
Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę i dodajemy do mięska. Schab zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe i pozostałe przyprawy. Dusimy ok 20 minut.
Następnie dodajemy pokrojoną marchewkę i jabłko. Dusimy do miękkości.
Na koniec mąkę mieszamy z niewielką ilością wody i dodajemy do mięsa. Całość chwilę gotujemy co jakiś czas mieszając.
Smacznego!
Jagodowa