Sposób przygotowania:
Schab w cebulowym sosie z grzybową nutą
Schab kroimy na mniejsze bitki (kawałki). Każdy przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny oraz suszoną natką pietruszki. Mięso obtaczamy w mące, smażymy na rumiano z każdej ze stron na rozgrzanej patelni.
Schab przekładamy do garnka. Na patelni po smażeniu mięsa przesmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy zmięknie wlewamy na patelnię wodę.
Dokładamy kostkę o smaku grzybowym, zagotowujemy. Całość przelewamy do garnka.
Dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Całość gotujemy na wolnym ogniu około 60 minut.
Mięso doprawiamy solą i pieprzem.
Na końcu dodajemy kawałki serka topionego i gotujemy do momentu rozpuszczenia. Podajemy z ryżem z warzywami. Wierzch obsypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Schab przekładamy do garnka. Na patelni po smażeniu mięsa przesmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy zmięknie wlewamy na patelnię wodę.
Dokładamy kostkę o smaku grzybowym, zagotowujemy. Całość przelewamy do garnka.
Dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Całość gotujemy na wolnym ogniu około 60 minut.
Mięso doprawiamy solą i pieprzem.
Na końcu dodajemy kawałki serka topionego i gotujemy do momentu rozpuszczenia. Podajemy z ryżem z warzywami. Wierzch obsypujemy posiekanym szczypiorkiem.