Sposób przygotowania:
Schab na kanapki z szynkowara
Do garnuszka wlać wodę, dodać ziele angielskie i liść laurowy, przykryć pokrywką i gotować 15 minut. W miseczce wymieszać paprykę, cukier puder, sól i żelatynę. Wsypać jednym ruchem do zalewy, mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Wystudzić. Do szynkowara włożyć woreczek odporny na temperaturę, wlać troszkę zalewy na dno, włożyć oczyszczone i umyte mięso w kawałku, zalać zalewą, zawiązać woreczek, zamknąć szynkowar. Wstawić do lodówki na 2 doby. Po tym czasie wstawić szynkowar do garnka z wodą, parzyć 2 godziny w 80 stopniach. Wyjąć, wystudzić, schować na noc do lodówki.
msewka
Alex_M
czy te wypróbowane przepisy masz u siebie w przepisach? bo szukam kolejnych dobrych przepisów :) a co do schabu - mam nadzieję, że będzie smakował tak samo jak nam :) chociaż nie wyszedł mi tak wilgotny jak u Gatity, ale to już chyba zależy od mięsa....