Sposób przygotowania:
Schab na kanapki krótko gotowany
Do garnka wlewamy ok 2,5 litra wody. (Wody musi być tyle aby zakryć mięso). Czosnek obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do wody. Dodać do garnka wszystkie przyprawy i majonez i wymieszać. Do tego włożyć schab i zacząć gotować. Gdy się woda w garnku zagotuje, trzymać na ogniu 5 minut, po czym wyłączyć i zostawić mięso w garnku do całkowitego wystygnięcia (ok 5-6 godzin). Ja zostawiałam pod przykryciem. Gdy wystygnie ponownie gotujemy, 5 minut od zagotowania wody i wyłanczamy po tym czasie. Zostawiamy mięso w garnku do całkowitego wystygnięcia, czyli kolejne kilka godzin. Po tym czasie wyciągamy i mięso jest gotowe.
![Schab na kanapki krótko gotowany Schab na kanapki krótko gotowany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-na-kanapki-krotko-gotowany-198603.jpg)
![Schab na kanapki krótko gotowany Schab na kanapki krótko gotowany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-na-kanapki-krotko-gotowany-198604.jpg)
![Schab na kanapki krótko gotowany Schab na kanapki krótko gotowany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-na-kanapki-krotko-gotowany-198605.jpg)
![Schab na kanapki krótko gotowany Schab na kanapki krótko gotowany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-na-kanapki-krotko-gotowany-198606.jpg)