lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Schab nadziewany malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Schab nadziewany malinami

Schab nadziewany malinami

Składniki:

Schab nadziewany malinami

 

  • kg schabu
  • 30 dag malin lub dżem malinowy
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz
  • oregano

 

Sposób przygotowania:

Schab nadziewany malinami
Schab umyj,osusz,dokładnie natrzyj solą,pieprzem oraz oregano.Owiń folią spożywczą i wstaw na całą noc do lodówki,następnego dnia w schabie zrób kieszeń do której dodaj świeże,przebrane maliny lub dżem malinowy.Schab posmaruj musztardą francuską,wstaw do brytfanny,podlej odrobiną wody i piecz około 1,5 godz w 180 st.

Tagi:

schab