goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Schab nadziewany morelą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przygotowanie takiego schabu nie zajmuje dużo czasu a zawsze robi wrażenie, polecam także nadzienie śliwkowe :)

Schab nadziewany morelą

Składniki:

Schab nadziewany morelą

 

  • schab bez kości 1 1/2 kg
  • morele suszone 30 dag
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • tymianek

Sposób przygotowania:

Schab nadziewany morelą
Przygotowany schab nacieramy przyprawami i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia robimy w nim otwór, napełniamy go morelami i przekładamy do natłuszczonego naczynia do zapiekania. Mięso zapiekamy w piekarniku około 1 godzinę w 180 stopniach. Od czasu do czasu podlewamy go wytworzonym podczas pieczenia sosem.

Tagi:

beza schab bezy