Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Schab nadziewany pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna pieczeń ze schabu na niedzielny obiad.

Schab nadziewany pieczarkami

Składniki:

Schab nadziewany pieczarkami

 

  • 1i1\2kg.schabu,
  • 50dag.pieczarek,
  • 2cebule,
  • majeranek,
  • jarzynka,
  • sól i pieprz,
  • olej

Sposób przygotowania:

Schab nadziewany pieczarkami
Pieczarki pokroić na drobne kawałki,cebulę posiekać,przesmażyć na oleju,a następnie dodać pieczarki,wymieszać ,oprószyć jarzynką i smażyć,aż woda odparuje.Schab wydrążyć w środku,na zewnątrz natrzeć majerankiem,solą i pieprzem.Do wydrążonego środka włożyć farsz.Mięso przełożyć do natłuszczonej brytfanny i piec ok.50min.w 180"C.od czasu do czasu ostrożnie przewracać mięso na drugą stronę i polewać powstałym sosem.Po upieczeniu pokroić schab na grube plastry i podawać z pieczonymi ziemniaczkami.

Tagi:

schab mięso