Sposób przygotowania:
Domowy schab pieczony
Wodę zagotuj z przyprawami(rozgniecionymi ). Do ostudzonej wody dodaj sól peklową, rozpuść. Czosnek pokrój w plastry i dodaj do zalewy. Mięso umieść w garnku, zalej zalewą z przyprawami, przykryj i schowaj do lodówki. Tak przygotowane mięso trzymaj 7 dni, codziennie obracaj schab na drugą stronę.
pomocą strzykawki nastrzykuj szynkę zalewą, mięso będzie wtedy dokładnie zapeklowane. Po 7 dniach mięso wyjmij z zalewy i osusz. Natrzyj przyprawami i olejem. Schab włóż do rękawa do pieczenia, rękaw zwiąż i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Piecz 1 godzinę na 1 kilogram mięsa. Ja piekłam szynkę 1,5 kilograma 1,5 godziny.
pomocą strzykawki nastrzykuj szynkę zalewą, mięso będzie wtedy dokładnie zapeklowane. Po 7 dniach mięso wyjmij z zalewy i osusz. Natrzyj przyprawami i olejem. Schab włóż do rękawa do pieczenia, rękaw zwiąż i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Piecz 1 godzinę na 1 kilogram mięsa. Ja piekłam szynkę 1,5 kilograma 1,5 godziny.
misia5
zbysiowa
bogusia82
Jagoda.L