VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Schab pieczony w cebuli i marchewce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kruchy i mięciutki schab, otulony cebulą i marchewką w śmietanie. Polecam na rodzinny obiad. Smacznego!

Schab pieczony w cebuli i marchewce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab pieczony w cebuli i marchewce

 

 

Sposób przygotowania:

Schab pieczony w cebuli i marchewce
Schab kroimy w plastry (około 1,5 cm). Nacieramy dokładnie przyprawą do wieprzowiny, ostrą czerwoną papryką, pieprzem młotkowanym z kolendrą. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym. Cebulę kroimy w piórka, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę z marchewką i podduszamy. Gdy zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy bulionem i zaciągamy śmietanką. Dokładnie mieszamy. Warzywa ze śmietaną przekładamy na mięso. Pieczemy pod przykryciem w 200*C przez 50 minut. Pod koniec możemy zdjąć folię aby mięso się zarumieniło.
Schab pieczony w cebuli i marchewce
Mięso kroimy w plastry i nacieramy przyprawami
Schab pieczony w cebuli i marchewce
Cebulę kroimy w piórka, marchew ścieramy na tarce, podsmażamy na patelni
Schab pieczony w cebuli i marchewce
Warzywa zaciągamy śmietanką z bulionem, dodajemy do mięsa i pieczemy w piekarniku