Sposób przygotowania:
Zupa buraczkowa - Dieta 1200 kalorii
1. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy lekko na oleju, bezpośrednio w garnku, w którym zamierzamy gotować zupę.
2. Buraczki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w kostkę.
3. Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki, a jak grube, to w półplasterki.
4. Seler kroimy w kostkę, taką samą jak buraczki.
5. Ziemniaki również obieramy i w kosteczkę.
6. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka z cebulą, zalewamy wodą 1 cm ponad powierzchnią i wrzucamy udko.
7. Dodajemy przyprawy i gotujemy pół godziny.
8. Na końcu wlewamy cytrynę i doprawiamy jeszcze do smaku.
2. Buraczki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w kostkę.
3. Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki, a jak grube, to w półplasterki.
4. Seler kroimy w kostkę, taką samą jak buraczki.
5. Ziemniaki również obieramy i w kosteczkę.
6. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka z cebulą, zalewamy wodą 1 cm ponad powierzchnią i wrzucamy udko.
7. Dodajemy przyprawy i gotujemy pół godziny.
8. Na końcu wlewamy cytrynę i doprawiamy jeszcze do smaku.