Sposób przygotowania:
Schab pieczony w towarzystwie suszonych owoców
Mięso ze schabu nacieramy oliwą, posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem, majerankiem, wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Morele i śliwki namaczamy w wódce.
Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy bulionem tak, aby cały schab był zanurzony. Wkładamy do naczynia morele i śliwki.
Schab umieszczamy w piekarniku, rozgrzewamy go do 200 st.C, pieczemy ok.1,5 godziny, co jakiś czas podlewając bulionem. Kroimy w plastry. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Morele i śliwki namaczamy w wódce.
Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy bulionem tak, aby cały schab był zanurzony. Wkładamy do naczynia morele i śliwki.
Schab umieszczamy w piekarniku, rozgrzewamy go do 200 st.C, pieczemy ok.1,5 godziny, co jakiś czas podlewając bulionem. Kroimy w plastry. Podajemy z ulubionymi dodatkami.