Sposób przygotowania:
Schab pieczony z rozmarynem i żurawiną
1. Mięso umyć i osuszyć. Przez środek zrobić nożem kieszonkę i wcisnąć żurawinę. Wierzch mięsa lekko nakłuć nożem w kilku miejscach
2. Składniki marynaty wymieszać. Wrzucić schab i dokładnie natrzeć. Włożyć do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na noc.
3. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić po wierzchu lekko olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok 50-60 minut.
2. Składniki marynaty wymieszać. Wrzucić schab i dokładnie natrzeć. Włożyć do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na noc.
3. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić po wierzchu lekko olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok 50-60 minut.