♥Acha♥

♥Acha♥

Kucharz
[Przepisów: 7]

Schab po japońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast tradycyjnego schabowego spróbujmy schabu po japońsku.

Schab po japońsku

Składniki:

Schab po japońsku

 

  • 1/2 kg schabu
  • pół szkl. sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1 lyż. cukru
  • 1 łyż. wódki
  • 4 łyż. oleju

Sposób przygotowania:

Schab po japońsku
Mięso powinno być lekko zmrożone. Kroimy schab w cienkie plasterki (mogą być trochę grubsze) Do sosu sojowego (kupujemy gotowy) dodajemy cukier, imbir, wódkę. W tak przygotowaną zalewę należy włożyć mięso na pół godziny. Następnie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso do chwili odparowania zalewy. Świetnie smakuje z ryżem.

Tagi:

sosy schab