Sposób przygotowania:
Schab w fasolce szparagowej
Umyty schab kroimy na kotlety. Delikatnie je rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Przysmażamy je delikatnie (ok.3-4 minut) z jednej i z drugiej strony. Na patelnię wrzucamy fasolkę szparagową i wlewamy bulion (kostkę rosołową - mięsną rozpuszczoną w ok.300 ml wody). Jeżeli mamy, to dosypujemy 1 łyżkę przyprawy do mięsa duszonego (można to zastąpić np. Kucharkiem / Vegetą). Całość mieszamy, przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok. 40 minut, dość często mieszając. Gdy schab będzie delikatny i mięciutki, dodajemy sos pieczeniowy - wcześniej rozpuszczony w ok. 150 ml ciepłej wody. Dokładnie mieszamy i czekamy, aż sos na patelni zgęstnieje, wtedy danie jest gotowe do podania. Ja najbardziej lubię je z ryżem lub bez niczego. Smacznego !
ania12