Sposób przygotowania:
Schab w galarecie
Czosnek obieramy i rozcieramy ze solą albo przeciskamy przez praskę.Mięso myjemy i osuszamy.Nacieramy czosnkiem ze solą i obsypujemy pieprzem.Zawijamy folią i odkładamy na noc do lodówki.cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki i obsmażamy na patelni..Mięso wkładamy do garnka dodajemy przyprawy,cebulę i zalewamy wodą. Na małym ogniu gotujemy ok godziny sprawdzając czy mięso jest ugotowane.Zostawiamy do wystudzenia w wodzie której się gotowało.Żelatynę rozpuszczamy w potrzebnej ilości bulionu wg przepisu na op.Odstawiamy do lekkiego stężenia.Ze schabu odkrawamy potrzebną ilość plastrów.Każdy osobno wkładamy do pojemniczka albo miseczki bliskiej wielkością do plastra schabu.Obsypujemy schab groszkiem i zalewamy tężejącą galaretką.Odstawiamy do zastudzenia.galaretkowe krążki ze schabem wyjmujemy z pojemniczków i układamy na półmisku.