Sposób przygotowania:
Schab w galarecie
Do gorącego wywaru wsypać żelatynę, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, odstawić do lekkiego stężenia.
Groszek i kukurydzę konserwową, odlać z zalewy, osączyć.
Paprykę pokroić w kostkę, marchewkę w plastry i słupki.
Kilka łyżek żelatyny wylać na półmisek, posypać boki półmiska kukurydzą, groszkiem i papryką.
Schab pokroić w grubsze plastry, ułożyć na galarecie, udekorować marchewką i natką pietruszki, zalać wywarem, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Groszek i kukurydzę konserwową, odlać z zalewy, osączyć.
Paprykę pokroić w kostkę, marchewkę w plastry i słupki.
Kilka łyżek żelatyny wylać na półmisek, posypać boki półmiska kukurydzą, groszkiem i papryką.
Schab pokroić w grubsze plastry, ułożyć na galarecie, udekorować marchewką i natką pietruszki, zalać wywarem, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.