Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1387]

Schab w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny schab w galarecie na różne okazję, w sam raz lub święta. Taki schab można podawać z sosem chrzanowym.

Schab w galarecie

Składniki:

Schab w galarecie

Schab w galarecie

  • schab pieczony - 1 kg

Dekoracja

  • marchewka gotowana - 1 szt
  • papryka konserwowa - 1 szerszy pasek
  • groszek konserwowy- 2 łyżki
  • kukurydza konserwowa - 2 łyżki
  • natka pietruszki

Galareta :

Sposób przygotowania:

Schab w galarecie
Do gorącego wywaru wsypać żelatynę, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, odstawić do lekkiego stężenia.

Groszek i kukurydzę konserwową, odlać z zalewy, osączyć.

Paprykę pokroić w kostkę, marchewkę w plastry i słupki.

Kilka łyżek żelatyny wylać na półmisek, posypać boki półmiska kukurydzą, groszkiem i papryką.

Schab pokroić w grubsze plastry, ułożyć na galarecie, udekorować marchewką i natką pietruszki, zalać wywarem, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.