Sposób przygotowania:
Schab w galarecie 1
Upieczony schab pokroić na 5 równych porcji, ułożyć na okrągłym półmisku w gwiazdę.
Ugotowane na twardo jajo pokroić na 5 cząstek, podobne pokroić pomidora.
Między kawałkami schabu ułożyć cząstki jaja i pomidora, oparte o siebie, przybrać listkami pietruszki.
Żelatynę rozpuścić w kilku łyżeczkach zimnej wody, dodać do wywaru, zagotować. Tak przyrządzona zakąskę zalać tężejącą galaretką.
Po całkowitym stężeniu brzegi półmiska przybrać krążkami cytryny.
Ugotowane na twardo jajo pokroić na 5 cząstek, podobne pokroić pomidora.
Między kawałkami schabu ułożyć cząstki jaja i pomidora, oparte o siebie, przybrać listkami pietruszki.
Żelatynę rozpuścić w kilku łyżeczkach zimnej wody, dodać do wywaru, zagotować. Tak przyrządzona zakąskę zalać tężejącą galaretką.
Po całkowitym stężeniu brzegi półmiska przybrać krążkami cytryny.