kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Schab w galarecie 1

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Upieczony schab pokroić na 5 równych porcji, ułożyć na okrągłym półmisku w gwiazdę.

Schab w galarecie 1

Składniki:

Schab w galarecie 1

 

Sposób przygotowania:

Schab w galarecie 1
Upieczony schab pokroić na 5 równych porcji, ułożyć na okrągłym półmisku w gwiazdę.
Ugotowane na twardo jajo pokroić na 5 cząstek, podobne pokroić pomidora.

Między kawałkami schabu ułożyć cząstki jaja i pomidora, oparte o siebie, przybrać listkami pietruszki.

Żelatynę rozpuścić w kilku łyżeczkach zimnej wody, dodać do wywaru, zagotować. Tak przyrządzona zakąskę zalać tężejącą galaretką.
Po całkowitym stężeniu brzegi półmiska przybrać krążkami cytryny.

Tagi:

jajko jajka schab