Sposób przygotowania:
Schab w galarecie z sosem majonezowym
Zagotować w garnku 1 litr wody. Wrzucić listki laurowe, ziarenka pieprzu i jagody jałowca. Włożyć schab, gotować na bardzo małym ogniu około 1 godziny. Pokroić ogórki na plasterki. Umyć natkę, oderwać listki od łodyżek. Namoczyć żelatynę. Wyjąć mięso, wywar przestudzić. Rozpuścić w wywarze odciśniętą żelatynę. Doprawić wywar octem i cukrem. Pokroić schab na plasterki. Ułożyć z plasterkami ogórka i pietruszką w naczyniu. Polać wywarem, wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
SOS:
Ugotować jajka na twardo, obrać, drobno posiekać. Obrać cebulę, pokroić w kostkę. umyć i posiekać natkę. wymieszać majonez z jogurtem. dodać jajka, cebule i natkę, doprawić sos solą i pieprzem.
SOS:
Ugotować jajka na twardo, obrać, drobno posiekać. Obrać cebulę, pokroić w kostkę. umyć i posiekać natkę. wymieszać majonez z jogurtem. dodać jajka, cebule i natkę, doprawić sos solą i pieprzem.