LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Schab w majonezie z keczupem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczne pieczyste.

Schab w majonezie z keczupem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w majonezie z keczupem

 

  • schab lub karkówka 4 plastry
  • sól, pieprz, majeranek (lub przyprawa do mięs)
  • majonez 4 łyżki
  • keczup 4 łyżki
  • cebula 1

Sposób przygotowania:

Schab w majonezie z keczupem
Mięso myjemy, osuszamy, posypujemy przyprawami i odstawiamy co najmniej na godzinę. Majonez mieszamy z keczupem, smarujemy kotlety z obu stron i układamy w naczyniu żaroodpornym. Każdy kotlet przykrywamy plastrem cebuli. Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut w 180 stopniach, po czym odkrywamy i zapiekamy przez kolejne 10 minut. Podajemy z kluseczkami lub ziemniakami.
Schab w majonezie z keczupem
Schab obsypany solą, pieprzem i majerankiem.
Schab w majonezie z keczupem
Łączenie majonezu z keczupem do schabu.
Schab w majonezie z keczupem
Smarowanie schabu majonezem z keczupem.
Schab w majonezie z keczupem
Ułożenie plastrów cebuli na kotletach schabowych.