WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Schab w miodzie i rozmarynie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo aromatyczne, soczyste i pyszne mięsko. Karkówka pieczona, marynowana w miodzie i rozmarynie, o bardzo wyrazistym smaku.

Schab w miodzie i rozmarynie

Składniki:

Schab w miodzie i rozmarynie

 

  • 2 kg karkówki
  • 1/4 szkl oleju
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki tartego rozmarynu
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 0,5 łyżeczki chili

Sposób przygotowania:

Schab w miodzie i rozmarynie
Mięso z karkówki myjemy i osuszamy. W miseczce łączymy olej z miodem, rozmarynem, solą, pieprzem i chili. Bardzo dokładnie mieszamy i nacieramy całe mięso. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na całą noc. Po tym czasie, naczynie żaroodporne, w którym będziemy piec mięso, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy ok 2 godziny.