lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Schab w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kruchy i aromatyczny schab w sosie

Schab w sosie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab w sosie

 

  • 4 plastry schabu bez kosci,
  • 1 cebula,
  • pieprz, sol do smaku,
  • mąka,
  • 1 kostka rosołowa mięsna,
  • olej,
  • maga

Sposób przygotowania:

Schab w sosie
Schab myjemy, osuszamy, rozbijamy na cienkie plastry.Oproszamy sola i pieprzem, obtaczamy z obu stron mąka i wkładamy an rozgrzany olej.Smazymy na rumiano z obu stron.Miesko wyjmujemy na chwile z patelni,a na oleju z miesa podsmazamy cebulke pokrojona w kostke.Gdy cebula zacznie sie rumienic, wkladamy do niej mieso, zalewamy goraca wodą, wkruszamy kostke rosolowa.Dusimy pod przykryciem ok 50 minut. Gdy mieso bedzie miekkie zageszczamy sos mąka rozrobiona w wodzie.Zagotowujemy.Doprawiamy magą.
Schab w sosie
schab po rozbiciu, oproszony sola i pieprzem, zaczynamy obtaczac w mace
Schab w sosie
schab juz zrumieniony na goracym oleju, zaraz bedzie zalany woda i kostka rosolowa

Tagi:

beza schab bezy