Sposób przygotowania:
Schab w śmietanowym sosie z marchewką
W szerokim garnku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę. Schab doprawiamy z obu stron, solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Obtaczamy w mace ziemniaczanej, strzepujemy jej nadmiar i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto. Zdejmujemy na talerz.
Na tłuszczu z smażenia mięsa przesmażamy krótko (około 2 minuty) marchewki pokrojone w plasterki i zamrożony groszek. Dodajemy z powrotem mięso i podlewamy szklanką bulionu.
Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie podlewamy śmietanką i zdejmujemy pokrywkę. Odparowujemy do pożądanej konsystencji sosu. Doprawiamy do smaku solą i grubo mielonym czarnym pieprzem.
Serwujemy z brązowym ryżem, posypane świeżą natką pietruszki.
Na tłuszczu z smażenia mięsa przesmażamy krótko (około 2 minuty) marchewki pokrojone w plasterki i zamrożony groszek. Dodajemy z powrotem mięso i podlewamy szklanką bulionu.
Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie podlewamy śmietanką i zdejmujemy pokrywkę. Odparowujemy do pożądanej konsystencji sosu. Doprawiamy do smaku solą i grubo mielonym czarnym pieprzem.
Serwujemy z brązowym ryżem, posypane świeżą natką pietruszki.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości