Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Schab w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

przepyszny schab w sosie do obiadu

Schab w sosie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab w sosie

 

  • 40 dag schab bez kości,
  • 300 ml śmietana 30 %,
  • 4 łyżki mąka,
  • 1 szklanka woda,
  • 2 łyżki margaryna,
  • 1 kostka do sosów,
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie
schab dzielimy na plastry o grubosci 1 - 1,5cm. W garnku topimy margaryne iu na gorący tłuszcz układamy kawałki mięsa, które wczesniej doprawiamy pieprzem i solą - rumienimy chwilkę po obu stronach a następnie zalewamy wodą. dodajemy ziele angielskie i liscie laurowe, gotujemy do miekkosci (mozna nieco dolac wody jeli zbytnio wyparuje), doprawiamy solą pieprzem i kucharkiem, wrzucamy kostke do sosów. Śmietnę mieszamy z mąką i kiedy mięso jest juz gotowe to wlewamy ostrożnie do mięsa i gotujemy jeszcze chwilkę. Sosem polewamy ziemniaki.
Schab w sosie
przygotowany schab z sosem