Sposób przygotowania:
Schab w skorupce
Pomidora i 2 cebule pokrój na ćwiartki, a marchewkę potnij na kawałki. Mięso umieść na blasze. Obłóż pokrojonymi warzywami. Wstaw na ok. 15 min. do piekarnika rozgrzanego do 220 st.
Ziemniaki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj z żółtkami. Przypraw. Masę rozsmaruj na mięsie. Zmniejsz temp. do 200 st. i piecz 55min. Po 20 min pieczeń podlej szkl. bulionu.
Pozostałą cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Kapustę poszatkuj i dodaj do cebuli. Chwilę smaż i oprósz mąką. Podlej pozostałym bulionem. Przypraw. Gotuj 15min. i podlej śmietaną.
Sos z pieczenia przecedź, wymieszaj z sosem pieczeniowym. Przypraw. Pieczeń polej sosem. Podawaj z kapustą.
Ziemniaki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj z żółtkami. Przypraw. Masę rozsmaruj na mięsie. Zmniejsz temp. do 200 st. i piecz 55min. Po 20 min pieczeń podlej szkl. bulionu.
Pozostałą cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Kapustę poszatkuj i dodaj do cebuli. Chwilę smaż i oprósz mąką. Podlej pozostałym bulionem. Przypraw. Gotuj 15min. i podlej śmietaną.
Sos z pieczenia przecedź, wymieszaj z sosem pieczeniowym. Przypraw. Pieczeń polej sosem. Podawaj z kapustą.
misia53
ulcia21
Arturek ;)