paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Schab marynowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Schab pieczony we własnej marynacie, świetnie smakuje z sosem pieczeniowym

Schab marynowany Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab marynowany

 

Sposób przygotowania:

Schab marynowany
Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy przyprawy: rozmaryn, pieprz, sól, imbir oraz majeranek i bazylię i wszystko razem mieszamy aby powstała marynata do schabu. Należy też wcisnąć 2 ząbki czosnku. Schab marynujemy w marynacie , dość mocno nacierając mięso ( schab można przygotować dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce). Mięso włożyć w rękaw do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 1- 1 1/2 godziny, piec w temperaturze 180-190 stopni. Pod koniec pieczenia rozciąć rękaw aby schab się lekko zrumienił.
Schab marynowany
Z przypraw i oliwy zrobić marynatę do schabu
Schab marynowany
Schab umyć i natrzeć marynatą, zostawić w lodówce na noc
Schab marynowany
Włożyć w rękaw do pieczenia i piec w piekarniku ponad godzinę

Tagi:

bezy schab beza