Schab w sosie serowo-orzechowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Idealne mięsko do proponowanych wcześniej kulek ziemniaczanych.

Schab w sosie serowo-orzechowym

Składniki:

Schab w sosie serowo-orzechowym

 

  • Składniki (na 1 osobę):

 

  • 1 kotlet schabowy
  • 50ml smietanki
  • 50 gram sera
  • garść drobno zmielonych orzechów włoskich
  • Kamis do grilla i delikat Knorr

Sposób przygotowania:

Schab w sosie serowo-orzechowym
Kotlet przyprawiamy Kamisem i Knorrem, wrzucamy na patelnię i zaczynamy smażyć. W miedzy czasie w rondelku podgrzewamy śmietanę, ser i orzechy. Mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Czyli rozpuszczenia się sera.W międzyczasie usmażony kotlet kładziemy na tależ i polewamy sosem.Polecam na obiad z kulkami ziemniaczanymi i surówką.
Smacznego! Zapraszam też na mój blog kulinarny : www.od-kuchni.blog.pl