Sposób przygotowania:
Schab w sosie
Schab kroimy w plastry. Następnie plastry przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do mięs. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy przyprawione mięso i smażymy przez chwilę z każdej strony. Następnie podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do momentu, aż mięso będzie miękkie. Mięso wykładamy na talerz.
Sos pieczeniowy rozrabiamy w połowie szklanki wody (w zależności od tego ile wywaru nam zostało na patelni) i wlewamy do wywaru na patelni, mieszając doprowadzamy do wrzenia.
Gotowym sosem polewamy mięso na talerzu.
Sos pieczeniowy rozrabiamy w połowie szklanki wody (w zależności od tego ile wywaru nam zostało na patelni) i wlewamy do wywaru na patelni, mieszając doprowadzamy do wrzenia.
Gotowym sosem polewamy mięso na talerzu.