Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1304]

Schab w sosie chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Uwielbiam schab w sosie chrzanowym z kluskami śląskimi i buraczkami na ciepło. Super danie na niedzielny obiadek.

Schab w sosie chrzanowym

Składniki:

Schab w sosie chrzanowym

sos chrzanowy

  • schab - 6 plastrów
  • sól i pieprz
  • śmietana - 2 łyżki
  • tłuszcz
  • mąka - 1 łyżka
  • chrzan - 3 łyżki
  • bulion wołowy - 1 szkl

Sposób przygotowania:

Schab w sosie chrzanowym
Mięso lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na kilka minut. Następnie rozgrzać tłuszcz na patelni, obsmażyć schab z każdej strony, przełożyć do garnka, podlać bulionem, dodać chrzan i mąkę rozmieszaną ze śmietaną, dusić na wolnym ogniu, kilka minut, mieszając.

Podawać z kluskami śląskimi i buraczkami . Smacznego ! 

Tagi:

schab