Sposób przygotowania:
Schab w sosie własnym
Na rozgrzaną patelnie z olejem dodajemy umyty i pokrojony schab, podsmażamy z obu dwóch stron 2min.
Następnie przekładamy do garnka i zalewamy odrobiną wody i dodajemy bazylię,sól,pieprz,koperek,pietruszkę,kostkę rosołową.
I gotujemy.
W tym czasie obieramy ziemniaki , myjemy i nastawiamy je w solonej wodzie.
Gdy ziemniaki się już nam ugotują to znaczy że i sos jest dobry.
Nakładamy i podajemy.
Smacznego!
Następnie przekładamy do garnka i zalewamy odrobiną wody i dodajemy bazylię,sól,pieprz,koperek,pietruszkę,kostkę rosołową.
I gotujemy.
W tym czasie obieramy ziemniaki , myjemy i nastawiamy je w solonej wodzie.
Gdy ziemniaki się już nam ugotują to znaczy że i sos jest dobry.
Nakładamy i podajemy.
Smacznego!