Sposób przygotowania:
Schab w sosie z papryką
Schab dokładnie myjemy i osuszamy z wody. Przekładamy na deskę i posypujemy z obu stron solą, pieprzem, ziołami włoskimi. Odstawiamy.
Papryki myjemy i osuszamy z wody, kroimy na połówki i usuwamy pestki. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy na
półplastry. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy schab z każdej strony przez 5 minut. Schab przekładamy na talerz, a na patelnię przekładamy pokrojone warzywa i smażymy przez kilka minut.
Wlewamy wodę i wkładamy schab, listki laurowe i ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na samym końcu dodajemy przyprawy i serek topiony. Mieszamy aż serek się rozpuści i zagęści sos.
Papryki myjemy i osuszamy z wody, kroimy na połówki i usuwamy pestki. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy na
półplastry. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy schab z każdej strony przez 5 minut. Schab przekładamy na talerz, a na patelnię przekładamy pokrojone warzywa i smażymy przez kilka minut.
Wlewamy wodę i wkładamy schab, listki laurowe i ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na samym końcu dodajemy przyprawy i serek topiony. Mieszamy aż serek się rozpuści i zagęści sos.