Sposób przygotowania:
Schab z ananasen majonezem i serem
1- Schab myjemy i rozbijamy tłuczkiem delikatnie solimy i pieprzymy 2- Jajko wbijamy do miseczki roztrzepujemy je 3- Schab maczamy w jaku a następnie w bułce tartej i kładziemy na patelnie na rozgrzany tłuszcz smażymy z obu stron na rumiany kolor . 4- Po upieczeniu schabowych wykładamy na blaszkę a następnie kroimy ananas w kostkę i układamy na schabowych 5- Majonez po 1 łyżeczce kładziemy na ananasa i rozprowadzamy równomiernie6- Ser kładziemy na ananasa i wkładamy do nagrzanego piekarnika dosłownie na chwile aby się ser rozpuścił 7 - Ja podaje z ziemniaczkami i surówka można podać z ryżem jak kto woli
bernika
lalunia
racja przegapiłam ser na każdy schab 1 plasterek