zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Schab z gruszką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na Schab z gruszką

Schab z gruszką

Składniki:

Schab z gruszką

 

  • 1 kg schabu środkowego
  • 2 łyżki majeranku
  • 3 gruszki
  • 1/2 cytryny
  • 1/2 szklanki miodu
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 4 łyżki oleju
  • kilka liści selera naciowego

 

 

Sposób przygotowania:

Schab z gruszką
Schab umyj pod bieżącą wodą i oczyść dokładnie. osusz papierowym ręcznikiem, a następnie oprósz przyprawami i majerankiem. Przesmaż na rozgrzanym oleju i wstaw do piekarnika rozgrzanego to temperatury 200*C. na około 1 godzinę.Gruszki umyj, wytrzyj do sucha i obierz. Pokrój w ćwiartki, usuń gniazda nasienne i skrop sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Na patelni rozgrzej miód i usmaż na nim gruszki. Upieczony schab pokrój na porcje i podawaj z gruszkami. Udekoruj liśćmi selera naciowego.

Tagi:

schab