Sposób przygotowania:
Schab z mozarelą i warzywami
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i umyć. Pokroić obraną paprykę w grube paski. Cukinię pokroić w plasterki. Obraną cebulę pokroić w piórka. Na rozgrzany olej (1 łyżka) wrzucić paprykę, cukinię i cebulę, obsmażyć i podlać 3 łyżkami wody. Chwilę dusić warzywa. Warzywa doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na innej patelni rozgrzać pozostały olej, dodać mąkę i zarumienić. Do zasmażki dodać odrobinę wody, wymieszać i wlać do warzyw. Na dno naczynia żaroodpornego włożyć połowę masy warzywnej, na warzywa ułożyć plasterki schabu pieczonego, a na to pozostałe warzywa. Całość posypać oregano oraz bułką tartą. Na wierzch utrzeć mozzarellę. Piec w temp. 180 stopni przez około 20-25 minut. Pod koniec pieczenia zapiekankę posypać świeżą posiekaną bazylią.