paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

schab z niespodzianką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

gdy masz dość sklepowych wedlin pora na schab pieczony

schab z niespodzianką

Składniki:

schab z niespodzianką

 

Sposób przygotowania:

schab z niespodzianką
Schab myjemy i przecinamy w taki sposób aby powstał nam płaski kawałek. Następnie mięso delikatnie rozbijamy jak do schabowych. oprószamy solą i pieprzem. Przyprawy delikatnie wcieramy w mięso. Na tak przygotowane mięso rozkładamy śliwki i orzechy. Schab zwijamy w roladę, nastepnie całą bardzo obficie smarujemy olejem. Wkładamy ją do naczynia żaroodpornego i posypujemy startym masłem. Mięso pieczemy w piekarniku rozgrzanym do tem 180C przez godzinę. Pamiętajmy aby podczas pieczenia średnio co 10 min roladę polewać powstającym sosem, a w połowie pieczenia podlewamy roladę winem.