Sposób przygotowania:
Schab z nutką chińskąI
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy niepotrzebne błonki i kroimy na podłużne paski.
2. Do mięsa dodajemy wszystkie składniki na marynatę, mieszamy i odstawiamy, na co najmniej godzinę.
3. Po tym czasie każdy kawałek mięsa panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
II
4. Na drugiej patelni szklimy na rozgrzanym oleju cebulę obraną, drobno pokrojoną.
III
5. Papryki myjemy, obieramy z nasion, kroimy w długie paski i dodajemy do cebuli. Podlewamy jedną szklanką wody, dodajemy mięso i dziesięć minut gotujemy.
IV
6. Fix rozrabiamy w ½ szklance zimnej wody i łączymy z mięsem i warzywami, doprawiamy chili. Dwie minutki gotujemy.
V
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.