Sposób przygotowania:
Schab w sosie pikantnym
Schab rozbijamy na plastry średniej grubości. Następnie oprószamy solą i pieprzem. Odstawiamy. Cebule kroimy w piórka, pieczarki w paski. Wrzucamy na olej pieczarki z cebulą i smażymy 20 minut. Papryki kroimy w kostkę. Mieszamy razem cebule, paprykę, pieczarki. Koncentrat rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Słodzimy, solimy, pieprzymy. Dodajemy do niego papryką słodką. Plastry schabu przekładamy warzywami z sosem. Zapiekamy przez 30 minut w temp. 160 stopni.
![Schab w sosie pikantnym Schab w sosie pikantnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-w-sosie-pikantnym-327270.jpg)
![Schab w sosie pikantnym Schab w sosie pikantnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-w-sosie-pikantnym-327271.jpg)
![Schab w sosie pikantnym Schab w sosie pikantnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-w-sosie-pikantnym-327272.jpg)
![Schab w sosie pikantnym Schab w sosie pikantnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-w-sosie-pikantnym-327273.jpg)