iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 634]

Schab w sosie pikantnym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo często robię schabowe jako danie. Bo każdy je lubi, a żeby nie było nudno to eksperymentuję z przepisami.

Schab w sosie pikantnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w sosie pikantnym

 

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie pikantnym
Schab rozbijamy na plastry średniej grubości. Następnie oprószamy solą i pieprzem. Odstawiamy. Cebule kroimy w piórka, pieczarki w paski. Wrzucamy na olej pieczarki z cebulą i smażymy 20 minut. Papryki kroimy w kostkę. Mieszamy razem cebule, paprykę, pieczarki. Koncentrat rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Słodzimy, solimy, pieprzymy. Dodajemy do niego papryką słodką. Plastry schabu przekładamy warzywami z sosem. Zapiekamy przez 30 minut w temp. 160 stopni.
Schab w sosie pikantnym
Pokrojone w plastry pieczarki podczas smażenia
Schab w sosie pikantnym
Rozbite średnio plastry schabu posolone i popieprzone
Schab w sosie pikantnym
Gotowe i usmażone kotlety schabowe na oleju
Schab w sosie pikantnym
Gotowe warzywa zmieszane z sosem pomidorowym