Sposób przygotowania:
Schab z płatkami wędzonej papryki
Schab kroje na 6 porcji, obsuszam. młynkiem kręcę nad schabem doprawiam sola morską i pieprzem białym . Musztardę wyjmuje ze słoiczka i smaruje schab każdą porcje z obu stron. Maczam w jajku i bułce tartej . Smażę z obu stron sprawdzając czy się upiekło. Podaje z ziemniakami i surówką .
![Schab z płatkami wędzonej papryki Schab z płatkami wędzonej papryki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-z-platkami-wedzonej-papryki-147309.jpg)
![Schab z płatkami wędzonej papryki Schab z płatkami wędzonej papryki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-z-platkami-wedzonej-papryki-147310.jpg)
![Schab z płatkami wędzonej papryki Schab z płatkami wędzonej papryki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-z-platkami-wedzonej-papryki-147311.jpg)
![Schab z płatkami wędzonej papryki Schab z płatkami wędzonej papryki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-z-platkami-wedzonej-papryki-147312.jpg)