joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Schab z porami i ananasem Joanny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kruche, słodko kwaśne kotlety schabowe w porach i ananasie :)

Schab z porami i ananasem Joanny

Składniki:

Schab z porami i ananasem Joanny

 

 

Sposób przygotowania:

Schab z porami i ananasem Joanny
Plastry schabu odrobiną rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy z obu stron. Każdy plaster obtaczamy w mące i obsmażamy z każdej strony na odrobinie oleju. Pory przecinamy na pól i siekamy w grube plastry. Ananasa siekamy w grubą kostkę. Naczynie żaroodporne starannie smarujemy tłuszczem i układamy na nim schab. Całość posypujemy ananasem i porami. Podlewamy odrobiną wody i sokiem z ananasa. Pieczemy przez około 25 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :))