Sposób przygotowania:
Schab z szynkowara
Umyty i osuszony schab nacieramy wszystkimi przyprawami oraz olejem, przekładamy do szynkowara, zamykamy i wstawiamy na trzy dni do lodówki.
Po tym czasie szynkowar przekładamy do garnka wyłożonego bawełnianą ściereczką , wlewamy wodę w takiej ilości żeby sięgała 1cm. od górnej krawędzi szynkowara. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem w temperaturze 80 stopni przez 70 minut.
Szynkowar wyjmujemy z wody, pozostawiamy do ostudzenia, wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmujemy mięso z szynkowara.
Po tym czasie szynkowar przekładamy do garnka wyłożonego bawełnianą ściereczką , wlewamy wodę w takiej ilości żeby sięgała 1cm. od górnej krawędzi szynkowara. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem w temperaturze 80 stopni przez 70 minut.
Szynkowar wyjmujemy z wody, pozostawiamy do ostudzenia, wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmujemy mięso z szynkowara.
Jagodowa