Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Schab z szynkowara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Schab przygotowany w szynkowarze jest smaczną, kruchą wędliną. Pokroić go można na cieniutkie plasterki, które się nie rozpadają.

Schab z szynkowara

Składniki:

Schab z szynkowara

 

Sposób przygotowania:

Schab z szynkowara
Wszystkie składniki marynaty, oprócz wody, umieścić w moździerzu i rozetrzeć. Wodę zagotować i połączyć z roztartymi ziołami. Wystudzić i włożyć cały kawałek schabu. Odstawić w chłodne miejsce na 3 dni. Po tym czasie wyjąć mięso z zalewy i umieścić w szynkowarze z folią. Parzyć w 80*C przez 2 godziny. Wystudzić i wstawić do lodówki na ok 10godz. Wyjąć z szynkowara, usuwając folię. Smacznego!

Tagi:

marynaty schab