Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Schab z włoszczyzną zapiekany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Schab zapiekany z selerem, marchewka i porem.

Schab z włoszczyzną zapiekany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab z włoszczyzną zapiekany

 

 

Sposób przygotowania:

Schab z włoszczyzną zapiekany
Schab oprószyć sola oraz pieprzem, posypać rozmarynem i tymiankiem. Ułożyć go w formie. Włoszczyzne obrać i pokroić: marchewki w plastry, selera w wiekszą kostkę, pora w paski. Schab obłożyc warzywami i posolić, wstawić na 20 minut do 200 stopni do piekarnika. Potem wlać szklanke wody i dusić do miękkości. Pod koniec posypać natką.
Schab z włoszczyzną zapiekany
Schab i warzywa podlać jedna szklanka wody.
Schab z włoszczyzną zapiekany
Schab obłożyć pokrojonymi wcześniej warzywami.
Schab z włoszczyzną zapiekany
Przygotować tacke włoszczyzny z porem selerem marchewka.
Schab z włoszczyzną zapiekany
Schab pokroić na plastry i oprószyc przyprawami.

Tagi:

schab