Sposób przygotowania:
Schab ze śliwką
Mięso myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie za pomocą noża robię po środku na całej długości dziurę, otwór. A następnie faszeruje śliwkami suszonymi.
Następnie mięso dokładnie doprawiam i nacieram solą i pieprzem, czerwoną słodką i ostrą papryką oraz suszonym czosnkiem.
Mięso dokładnie bardzo ciasno zawijam w folię aluminiową, formując gruby, równy wałek.
Piekę w piekarniku ok 80 min w 180 stopniach.pozostawiam do całkowitego przestygnięcia.
Następnie mięso dokładnie doprawiam i nacieram solą i pieprzem, czerwoną słodką i ostrą papryką oraz suszonym czosnkiem.
Mięso dokładnie bardzo ciasno zawijam w folię aluminiową, formując gruby, równy wałek.
Piekę w piekarniku ok 80 min w 180 stopniach.pozostawiam do całkowitego przestygnięcia.