Sposób przygotowania:
Schab ze śliwką pieczony w mleku
Mięso myję a następnie wycieram ręcznikiem apierowym.
Za pomocą noża robię dziurę wzdłuż mięsa. Faszeruje śliwkami.
W osobnej miseczce przygotowuję marynatę. Nacieram mięso.
Mięso zawijam folią aluminiową. Wkładam do lodówki na noc lub na 12 godz.
Następnie mięso wyjmuję z foli i przekładam do foremki lub żaroodpornego naczynia.
Wlewam mleko do 3/4 wielkości mięsa. Piekę ok 120 min w 180 stopniach, co jakiś czas polewam sosem.
Po upieczeniu, kiedy mięso wystygnie. Zawijam folią aluminiową i wkładam do lodówki ok 12 godzin przed podaniem. Smacznego.
Za pomocą noża robię dziurę wzdłuż mięsa. Faszeruje śliwkami.
W osobnej miseczce przygotowuję marynatę. Nacieram mięso.
Mięso zawijam folią aluminiową. Wkładam do lodówki na noc lub na 12 godz.
Następnie mięso wyjmuję z foli i przekładam do foremki lub żaroodpornego naczynia.
Wlewam mleko do 3/4 wielkości mięsa. Piekę ok 120 min w 180 stopniach, co jakiś czas polewam sosem.
Po upieczeniu, kiedy mięso wystygnie. Zawijam folią aluminiową i wkładam do lodówki ok 12 godzin przed podaniem. Smacznego.