patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Schab ze śliwką pieczony w mleku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny schab ze śliwką pieczony w mleku. Idealny bardzo wilgotny.nie jest suchy. Idealny do kanapek i nie tylko.

Schab ze śliwką pieczony w mleku Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Schab ze śliwką pieczony w mleku

Mięso

Marynata

Sposób przygotowania:

Schab ze śliwką pieczony w mleku
Mięso myję a następnie wycieram ręcznikiem apierowym.

Za pomocą noża robię dziurę wzdłuż mięsa. Faszeruje śliwkami.

W osobnej miseczce przygotowuję marynatę. Nacieram mięso.

Mięso zawijam folią aluminiową. Wkładam do lodówki na noc lub na 12 godz.

Następnie mięso wyjmuję z foli i przekładam do foremki lub żaroodpornego naczynia.

Wlewam mleko do 3/4 wielkości mięsa. Piekę ok 120 min w 180 stopniach, co jakiś czas polewam sosem.

Po upieczeniu, kiedy mięso wystygnie. Zawijam folią aluminiową i wkładam do lodówki ok 12 godzin przed podaniem. Smacznego.
Schab ze śliwką pieczony w mleku
Mięso myję a następnie przedziurawiam wzdłuż nożem.
Schab ze śliwką pieczony w mleku
Faszeruję mięso śliwką na całości mięsa.
Schab ze śliwką pieczony w mleku
Skladniki marynaty dokładnie łącze ze sobą.
Schab ze śliwką pieczony w mleku
Mięso wkładam do marynaty. Nacieram dokładnie mięso.
Schab ze śliwką pieczony w mleku
Mięso zalewam na 3/4 wysokości mlekiem.

Tagi:

mięso schab