Sposób przygotowania:
Schab ze śliwkami
Schab natrzec solą ,majerankiem i roztartym czosnkiem.
Odstawic na 2 godz w chłodne miejsce
Ś liwki sparzyc i wyjąc pestki jak są.
Na patelni rozgrzac maslo i obsmażyc mięso ze wszystkich stron.
Mięso przelożyc do naczynia zaroodpornego i wstawic do piekarnika na 1/5 godz od czasu do czasu polewając bulionem.
Gdy mięso bedzie pól miękkie obłożyc je sliwkami.i dopiec do miekkosci
Ja często schab szpikuje sliwkami nacinając mieso ostrym i dlugim nożem.Kroic jak mięsko bedzie letnie
Odstawic na 2 godz w chłodne miejsce
Ś liwki sparzyc i wyjąc pestki jak są.
Na patelni rozgrzac maslo i obsmażyc mięso ze wszystkich stron.
Mięso przelożyc do naczynia zaroodpornego i wstawic do piekarnika na 1/5 godz od czasu do czasu polewając bulionem.
Gdy mięso bedzie pól miękkie obłożyc je sliwkami.i dopiec do miekkosci
Ja często schab szpikuje sliwkami nacinając mieso ostrym i dlugim nożem.Kroic jak mięsko bedzie letnie