dorociunia25

dorociunia25

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Schab zmarchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naprawdę proste a zarazem bardzo smaczne danie. Najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniaki.

Schab zmarchewką

Składniki:

Schab zmarchewką

 

  • 1 kg schabu
  • 0,9 kg marchewki
  • 1 cebulka w kostce
  • mąka
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Schab zmarchewką
Marchew obieramy i kroimy w talarki o grubości 3-4 mm. Podsmażamy pod przykryciem na niewielkiej ilości oleju tak żeby zrobiła się lekko miękka.
Schab kroimy na cienkie kotlety, rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i obsmażamy.
Do jednego naczynia (najlepiej głęboka patelnia) przekładamy schab i marchewkę, zalewamy do połowy przegotowaną wodą i dodajemy 1 cebulę w kosteczce. Zamiast tego można użyć własnego bulionu warzywnego. Dusimy pod przykryciem ok. 15-20 minut. Smacznego!!!!