Sposób przygotowania:
Schab zmarchewką
Marchew obieramy i kroimy w talarki o grubości 3-4 mm. Podsmażamy pod przykryciem na niewielkiej ilości oleju tak żeby zrobiła się lekko miękka.
Schab kroimy na cienkie kotlety, rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i obsmażamy.
Do jednego naczynia (najlepiej głęboka patelnia) przekładamy schab i marchewkę, zalewamy do połowy przegotowaną wodą i dodajemy 1 cebulę w kosteczce. Zamiast tego można użyć własnego bulionu warzywnego. Dusimy pod przykryciem ok. 15-20 minut. Smacznego!!!!
Schab kroimy na cienkie kotlety, rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i obsmażamy.
Do jednego naczynia (najlepiej głęboka patelnia) przekładamy schab i marchewkę, zalewamy do połowy przegotowaną wodą i dodajemy 1 cebulę w kosteczce. Zamiast tego można użyć własnego bulionu warzywnego. Dusimy pod przykryciem ok. 15-20 minut. Smacznego!!!!