zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Schabik smażony marynowany

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

te schabiki można usmażyć na grillowej patelni lub na grillu

Schabik smażony marynowany Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schabik smażony marynowany

 

  • 2 plastry schabu bez kości ( po 150 g )
  • Marynata :
  • 2 łyżki oleju
  • sól morska do smaku
  • 3 szczypty pieprzu kolorowego
  • 1 łyżka marynaty musztardowej
  • 1 łyżka ketchupu

Sposób przygotowania:

Schabik smażony marynowany
Kotlety umyć, osuszyć i rozbić lekko dłonią aby nie były za cienkie. Składniki marynaty wymieszać i tak przygotowaną marynatę nanieść za pomocą pędzla silikonowego na kotlety z obu storn dokładnie je pokrywając marynatą. Kotlety zamarynowane zostawić na 30 minut. Po upływie tego czasu smażyć kotlety na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony lub usmażyć na grillu.
Schabik smażony marynowany
plastry schabu zamarynować przygotowaną marynatą